ActualitateSliderUltima ora

Școala online o problemă pentru elevii din Gorj

Anul școlar 2020-2021 se prezintă mai atipic ca niciodată din cauza conjuncturii nefaste creată de pandemia COVID-19. Sistemul educațional din România are multe probleme, însă situația actuală scoate la suprafață și alte disfuncționalități.

La nivel național, numărul școlilor aflate în Scenariul Roșu a depășit 4.000 .

Conform hotărârii CJSU, toate unitățile de pe raza municipiului Târgu-Jiu au intrat de azi în scenariul roșu, iar mai multe școli de pe raza județului Gorj își desfășoară programul exclusiv online.

O problemă majoră în această perioadă dificilă este legată de prezența obligatorie a elevilor la cursurile online. În România, sute de mii de copii trăiesc la limita subzistenței, neavând acces la facilități precum internet și infrastructură electronică.

La nivelul județului Gorj, încă de la începutul anului școlar s-au efectuat numeroase inspecții cu privire la identificarea elevilor ce se află într-o situație familiară precară și implicit școlară datorită situației financiare ce nu le permite achiziționarea de laptopuri,tablete sau alte dispozitive electronice necesare desfășurării cursurilor online.

La Școala Gimnazială din Turcinești cadrele didactice au identificat încă din luna aprilie situația copiilor defavorizați. Conducerea școlii a luat legătura cu autoritățile, primarul Dumitru Modrea fiind foarte receptiv: a asigurat fonduri necesare materialelor de igenizare, dezinfecție și masca. Elevii au măști asigurate penru întreg anul școlar.

În cazul dispozitivelor electronice, autoritățile din Turcinești încă nu au găsit o soluție care să rezolve problema în totalitate.

Elevii defavorizați, cât și autoritățile așteaptă cu nerăbdare soluționarea problemelor cu privire la desfășurarea corectă online a cursurilor .

Articole similare

Back to top button