ActualitateSliderUltima ora

Industria alimentară respectă siguranța

Restaurantele, barurile și magazinele alimentare au început să se conformeze normelor de siguranță impuse de ANSVSA și se pare că au mai multă grijă de sănătatea cetățenilor. Asta cel puțin săptămâna trecută.

După valuri de amenzi în urma neregulilor contsatate de inspectorii DSVSA Gorj, se pare că în sfârșit industria a înțeles importanța siguranței privind toxiinfecțiile alimentare. În urma verificărilor efectuate de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, nicio societate nu a fost amendată.

De obicei inspectorii identificau mari nereguli privind igiena spațiului comeracial, etichtarea produselor și mai ales, depozitarea necorepunzătoare a acestora. De la carne ținută lângă înghețată, până la cutii de brânză așezate pe trotuar, majoritatea societăților comerciale ignorau cu desăvârșire sănătatea consumatorilor.

Sătui probabil de amenzi, aceștia au reușit să se conformeze și să treacă cu brio inspecția DSVSA.

Controalele au fost efectuate atât în domeniul alimentar cât și al sănătății și bunăstării animalelor. 138 de inspecții au constat în  verificarea modului de asigurare a conformităţii cu cerințele prevăzute de legislaţia comunitară şi naţională în vigoare, în unități supuse supravegherii și controlului pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare şi a oricăror altor probleme de igienă și siguranță alimentară.

Articole similare

Back to top button