ActualitateSliderUltima ora

O nouă invenție la un liceu din Tg-Jiu

O măsură de protecție obligatorie în contextul actual al pandemiei de coronavirus o reprezintă purtarea măștii de protecție.

Pademia generată de virusul SARS-CoV-2 obligă cetățenii să poarte masca de protecție atât în instituții, cât și în aer liber, în anumite zone. Masca de protecție trebuie purtată corect, să acopere atât gura cât și nasul și să fie schimbată o dată la 4 ore sau ori de câte ori aceasta s-a umezit sau s-a deteriorat.

Un grup de 12 elevi ingenioși de la un liceu din Târgu-Jiu a creat un sistem extrem de util în această perioadă dificilă.

Sistemul este gândit în așa fel încât să identifice persoanele care poartă sau nu masca de protecție în momentul când pășesc în unitatea de învățământ. Echipa este formată din elevi ai liceului „Ion Mincu” din Târgu Jiu.

Tinerii au initiat acest proiect cu scopul de a se simți în siguranță în cadrul unității de învățământ unde aceștia studiază.

Andreea Drăgănescu, o elevă ce face parte din echipa de robotică a explicat cum drumul spre o astfel de reușită nu a fost deloc ușor, dar și de unde a plecat această idee.

Directorul liceului speră ca pe viitor să vină cu o nouă îmbunătățire în cadrul sistemului și anume o funcție de detectare a violenței și a bullyingului în interiorul unității de învățământ.

Articole similare

Back to top button