ActualitateSliderUltima ora

Adio petreceri de Revelion

Premierul Ludovic Orban face un apel către toți cetățenii care continuă să încalce restricțiile impuse și participă sau chiar organizează petreceri private. Orban consideră că aceste petreceri ar trebui amânate, explicând că riscul de transmitere a virusului în cadrul acestora este unul extrem de ridicat.

Ludovic Orban a anunțat că în acest an, de 1 Decembrie, nu vor mai avea loc festivitățile de paradă, iar cei care iau încă în considerare petrecerile de Revelion ar trebui să fie conștienți că acestea sunt considerate petreceri private și organizarea lor încalcă restricțiile obligatorii.

Premierul susține că impunerea acestor măsuri este importantă pentru a reduce numărul persoanelor care s-ar putea infecta cu noul coronavirus.

În ceea ce privește sărbătorirea nopții dintre ani, Orban a anunțat că turiștii se pot caza în hoteluri, dar nu vor avea voie să participe la petreceri.

Șeful Guvernului a transmis un mesaj și pentru românii din diaspora care au în plan revenirea în țară cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Orban a amintit că există prevederi legale conform cărora cei care intră în România dintr-o țară care înregistrează un indice de infectare mai mare decât cel al României vor intra în carantina 14 zile.

La ora actuală 14 țări ale Uniunii Europene înregistrează indici mai mari decât cel al României în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus, iar printre acestea sunt state cu o creștere explozivă unde se află foarte mulți români.

Articole similare

Back to top button