ActualitateSliderUltima ora

Veșnica problemă a depozitării deșeurilor

În ciuda numeroaselor acțiuni  și a eforturilor permanente ale Primăriei Municipiului Târgu-Jiu și ale firmei EDILITARA de a salubriza în mod corespunzător zona Termocentralei, cetățenii continuă să depozite în acest loc atât resturi provenite din construcții, cât și alte deșeuri.

Prin Hotărârea Consiliului Local din 2006 în zona albiei vechi a râului Jiu din zona Termocentralei a fost stabilit amplasamentul de depozitare a deșeurilor provenite din construcții.

Această zonă este destinată depozitării exclusiv a deșeurilor din construcții precum moloz și pământ. Depozitarea altor deșeuri esti strict interzisă.

Primarul Marcel Romanescu împreună cu Poliția Locală și societatea de salubrizare s-au unit și au introdus noi măsuri în scopul combaterii fenomenul de depozitare necorespunzătoare a deșeurilor.

Ieri, în urma verificărilor efectuate de către polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Disciplina în Construcții, o persoană a fost sancționată contravențional, întrucât a abandonat deșeuri menajere în zona străzii Termocentralei.

În prezent se află în procedură de identificare mai multe persone ce au depozitat ilegal deșeuri în diferite zone ale municipiului Târgu-Jiu.

Amenzile aplicate în cadrul acestor ilegalități sunt cuprinse între  3.000 și 6.000 de lei pentru persoanele fizice și între 20.000 și 40.000 de lei pentru persoanele juridice.

Articole similare

Back to top button