Trei medici cu COVID dosar penal

Trei cadre medicale infectate cu coronavirus, internate la secția de ocologie a Spitalului Județean din Târgu-Jiu, au părăsit salonul în care se figurau.

Cei trei medici, printre care un gastroenterolog și doi medici de terapie intensivă, s-au ales cu dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor .

Un control inopinat al Direcției de Sănătate Publică Gorj a dus la constatarea lipsei celor 3 pacienți din salon.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu despre faptul că un număr de 3 pacienți internați în Spitalul Județean Tg-Jiu, Secția Oncologie, cu diagnostic pozitiv de COVID-19, au părăsit unitatea medicală, fără acordul personalului.

Persoanele în cauză au fost identificate la domciliu și transportate cu o ambulață înapoi la spital, unde au fost internate.

Și Spitalul Județean a demarat o anchetă în acest sens. În raportul comisiei se va specifica cine și unde a greșit, dar mai ales cum au parasite cadrele medicale spitalul unde în care erau internate. Dată fiind calitatea acestora de pacienți, SJU nu îi va ancheta și pe ei, ci doar pe cei ce erau de serveciu în momentul plecării lor.

De la începutul pandemiei și până în prezent aproximativ 6.000 de cadre medicale au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2.

La nivelul județului Gorj, 26 de angajați ai spitalului din Târgu-Jiu sunt pozitivi COVID-19. Dintre aceștia 8 sunt internați, restul fiind izolați la domiciliu.