SliderSocialUltima ora

COVID-19 lovește în cadrul școlilor

Pandemia de coronavirus lovește și în cadrul unităților de învățământ de pe raza județului Gorj.

După o lună de la începerea școlii, în Gorj au apărut numeroase cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Rezultate pozitive la testări au fost raportate la mai multe școli din județ atât în rândul cadrelor didactice, cât și în rândul elevilor.

Conform informațiilor oferite de Nicolae Negrea, inspectorul general adjunct ISJ, situația la nivelul județului Gorj nu este una tocmai bună, prezentându-se astfel: 10 unități de învățământ se află în scenariul Roșu-incidență, 8 în scenariul Roșu-COVID, 112 în cel galben și aproximativ 330 în scenariul verde.

În scenariul Roșu-COVID își desfășoară activitatea unități de învățământ din cadrul comunei Jupânești, Roșia de Amaradia și orașul Turceni.

Scenariul Roșu-incidență se aplică în cadrul mai multor unități de învățământ din cadrul comunei Stănești.

Astăzi, încă un cadru didactic din Gorj a fost depistat cu noul coronavirus. Este vorba de o învățătoare de la Școala Gimnazială Nr.1 din Rovinari.

Atât elevii, cât și profesorii trebuie să fie conștienți de riscurile la care se supun și de importanță respectării măsurilor de preverine și combatere a virusului SARS-CoV-2.

Articole similare

Back to top button