ActualitateSliderUltima ora

Stimulent de risc pentru Polițiștii Locali

Deputatul Dorel Căprar împreună cu alți doi parlamentari PSD, au depus la Senat un proiect de lege prin care este propusă acordarea unui stimulent în valoare de 2.000 de lei pe lună pentru polițiștii locali și de aproximativ 1.000 de lei pentru funcționarii publici cu funcții generale și personal contractual din Poliția Locală, pe perioada stării de urgență și stării de alertă.

Proiectul de lege inițiat de cei trei deputați Adrian Todor, Vasile Cocoș și Dorel Căprar completează art. 7 din Ordonanța de urgență a Guvernului 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, în perioada stării de urgență, prin introducerea a două noi alineate.

La baza acestui proiect stă ideea că angajații Poliției Locale se află în subordinea și coordonarea MAI, fiind prezenți în prima linie a luptei anti-COVID. Prin urmare, inițiatorii precizează că funcționarii publici ce au funcția specifică de polițist local au mai multe atribuții riscante. Printre acestea se numără stoparea răspândirii epidemiei cu SARS-CoV-2, menținerea controlului situației epidemiologice, verificarea persoanelor aflate în carantină și izolare, dar și asigurarea ordinii publice în localitățile carantinate.

Proiectul de lege a fost înregistrat în procedură normală la Senat, primul for sesizat, decizia fiind la Camera Deputaților.

Stimulentele de risc au fost deja acordate în cazul personalului medical și urmează să fie acordate și personalului din învățământ.

România traversează în acest moment o situație critică ce a adus laolaltă autoritățile și cadrele medicale pentru a face față valului de Coronavirus.

Personalul ce se află astăzi în linia întâi în lupta împotriva Covid-19 are, la rândul lui, nevoie de grijă și ajutor. Autoritățile le acordă tot sprijinul pentru a face față zi de zi situațiilor solicitante.

Articole similare

Back to top button