SliderSocialUltima ora

Doi gorjeni au decedat cu COVID-19

În Romania, în ultimele 24 de ore au fost raportate 4.724 de cazuri noi de COVID-19, din cele 28.876 de teste efectuate. La nivel național crește numărul deceselor, 104 români au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus, acesta fiind cel mai mare număr de decese înregistrat de la începutul pandemiei.

Nici la terapie intensivă situația nu este una bună, numărul pacienților COVID internați fiind de 824.

La nivelul județului Gorj, numărul de noi cazuri raportate este 33.

Din păcate au fost înregistrate încă două decese în urma infectării cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie în vârstă de 61 de ani și un barbat de 74 de ani, ambii prezentând și alte afecțiuni medicale.

De la începutul pandemiei, 2.742 teste au fost confirmate pozitiv pe raza județului Gorj, din cele peste 15.323 de teste prelevate.

2.432 de gorjeni s-au vindecat, iar 131 au decedat.

Situația personalului angajat la SJU Târgu-Jiu infectat cu SARS-CoV-2 este una destul de îngrijorătoare, fiind 26 de angajați confirmați: 11 medici, 10 asistenți medicali, 2 infirmiere, 1 îngrijitor curățenie și 1 personal TESA.

La nivelul secțiilor ATI din cadrul spitalelor de pe raza municipiului Târgu-Jiu sunt înregistrați în prezent 16 pacienți.

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, județul Gorj înregistrează 1,14 la mie, fiind situat spre finalul clasamentului.

Peste 3 cazuri la mia de locuitori au fot raportate în județele Alba, București, Cluj, Harghita, Sălaj și Timiș.

La polul opus se regăsesc județele Argeș,Buzău, Călărași, Olt, Tulcea și Vrancea, înregistrând sub un caz la mia de locuitori.

https://youtu.be/BJQU232gI3g

Articole similare

Back to top button