ActualitateSliderUltima ora

Criza vaccinurilor antigripale

Vaccinarea antigripală este cea mai eficientă metodă de reducere a riscului de îmbolnăvire cu gripă și complicațiile acesteia.

Cererea pentru vaccinul antigripal este mult mai mare ca anul trecut. Asta după ce medicii au atras atenția că este important ca oamenii să nu se îmbolnăvească în această perioadă foarte grea de plină pandemie.

Distribuirea vaccinurilor se efectuează eșalonat, categoriile cu prioritate fiind personalul medical, copiii și gravidele.

Medicii de familie au primit deja o primă parte dintre doze, chiar dacă acestea nu sunt suficiente pentru imunizarea tuturor persoanelor cu risc.

Dacă în trecut, medicii erau nevoiți să convingă cetățenii despre cât de importantă este vaccinarea antigripală, în prezent situația este inversă, există o cerere foarte mare de vaccin. Cadrele medicale consideră că anul acesta nu vor reuși să acopere toată cererea.

La nivelul județului Gorj, în mai multe farmacii, vaccinul nu se mai află în stoc și nu se știe când vor fi aprovizionate stocurile.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a primit până în prezent trei tranșe, adică aproximativ 13.750 din cele 46.378 de doze comandate. Din prima tranșă s-a asigurat necesarul solicitat de spitale și de DGASPC, iar restul s-a repartizat medicilor de familie.

Până la sfârșitul lunii se așteaptă o nouă tranșă de 7.920 de doze.

Deși răceala și gripa împărtășesc unele simptome care se suprapun, există și unele diferențe. În mod obișnuit, răceala durează mai puţin timp decât gripa.

Articole similare

Back to top button