CulturaSliderUltima ora

82 de ani de la inaugurarea Ansamblului „Calea Eroilor”

Astăzi se împlinesc 82 de ani de la inaugurarea Ansamblului Brâncuși de la Târgu-Jiu.

Universitatea „Constantin Brâncuși” consideră că acesta este un bun prilej pentru o dezbatere liberă despre situația capodoperelor și un bun moment pentru asumarea cu sinceritate a unor neajunsuri în atitudinea pe care cetățenii și autoritățile o adoptă când vine vorba despre Brâncuși.

Reprezentanții Universității Constantin Brâncuși consideră că în acest moment atât marele sculptor, cât și capodoperele lăsate de el la Târgu-Jiu, nu au nevoie de elogii, omagii sau alte analize hermeneutice ci de o abordare responsabilă și comună din partea reprezentanților societăților civile și a tuturor entităților implicate în administrarea Ansamblului „Calea Eroilor”.

Universitatea „Constantin Brâncuși” își asumă în cadrul unei festivități atât rolul de a media între diverse puncte de vedere, diverși actori publici, cât și rolul de a-i agrega într-o abordare comună  ce este atât de necesară pentru administrarea responsabilă și eficientă a Ansamblului „Calea Eroilor”.

Dezbaterea dedicată lui Brâncuși a avut loc în cadrul Amfiteatrului AUDITORIUM MAXIMUM din Complexul Studențesc Debarcader

 

Articole similare

Back to top button