Dosar de Deputat de Gorj

Mihai Weber, Dan Vîlceanu și Alin Văcaru sunt singurii Deputați de Gorj care candidează pentru încă un mandat în Parlament. Cei trei s-au făcut remarcați în Legislativ după mai multe luări de cuvânt și propuneri legislative.

Mihai Weber și-a început primul mandat în  anul 2012, iar acum candidează din partea PSD pentru Camera Deputaților. În legislatura 2016 – prezent, Weber a avut 33 de luări de cuvânt în 28 de ședințe, din care 4 declarații politice. A avut 86 de propuneri legislative inițiate, dintre care 36 au fost promulgate legi.

În cei 4 ani, Weber a avut 25 de întrebări și interpelări și a depus 7 moțiuni. Ultima a fost depusă pe 17 august și a fost semnată de 205 parlamentari. Moțiunea acuza actuala guvernare că ar fi pierdut controlul pandemiei. Weber a declarat că a sprijinit mai multe investiții benefice pentru județul Gorj, printre care și dotarea spitalelor, fără a ține cont de culoarea politică a localității.

Dan Vîlceanu a fost ales Deputat PNL în 2016, candidând acum pentru cel de-al doilea mandat. În cursul celor 4 ani, Vîlceanu a avut 56 de luări de cuvânt în 44 de ședințe. A avut cu 18 inițiative legislative mai mult decât Weber, însă doar 24 au fost promulgate. Pe de altă parte, Vîlceanu a depus 25 de moțiuni, ultima fiind înregistrată în octombrie anul trecut, când a fost demis Guvernul Dăncilă.

Deputatul liberal a fost și el contactat pentru a-și descrie activitatea parlamentară, însă nu a răspuns.

Alin Văcaru și-a început primul mandat tot în 2016, când a fost ales din partea PSD. Între timp, Văcaru a schimbat partidul și a trecut la Pro România, organizație a cărei filială gorjeană o și conduce. Deputatul a avut 21 de luări de cuvânt în 18 ședințe și 31 de propuneri legislative inițiate. Dintre acestea, doar  6 au fost promulgate legi.  Întrebări și interpelări au fost doar 10 în cei 4 ani la Casa Poporului, iar moțiuni – 4. Printre acestea se enumeră și demiterea Guvernului Dăncilă, care a fost adoptată în octombrie 2019.

Și Alin Văcaru a fost contactat pentru câteva cuvinte privitoare la sinteza activității parlamentare, însă nici el nu a răspuns.

Acum cei 3 se pregătesc să convingă electoratul să îi voteze la scrutinul din decembrie, pentru încă 4 ani în fotoliul de Deputat la Palatul Parlamentului.