SliderSocialUltima ora

Nereguli la o școală din Târgu-Jiu

Un nou record de cazuri pozitive în ultimele 24 de ore s-a înregistrat astăzi în România: 4.848. Au fost efectuate de asemenea și cele mai multe teste într-o singură zi: 37.025.

Autoritățile vorbesc și de o creștere considerabilă a numărului de infectări în rândul copiilor. Vinovată de creșterea numărului de cazuri este și nerespectarea regulilor sanitare în cadrul unităților de învățământ.

Ministrul Educației, Monica Anisie, consideră că profesorii ar trebui să le explice elevilor și la ce pericol îi expun pe ceilalți dacă nu poartă masca de protecție și că se supun riscului de a se alege cu nota scăzută la purtare.

În mediul școlar respectarea măsurilor de distanțare fizică este mai greu de realizat. Nereguli au fost descoperite și în cadrul Școlii Gimnaziale „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu.

Două zile la rând, elevii au fost suprinși atât în cadrul orelor de educație fizică, cât și în pauze nerespectând măsurile de distanțare socială și de purtare a măștii de protecție.

Nicolae Negrea, Inspectorul General Adjunct al Inspectoratulu Școlar Județean Gorj, consideră că regulile sunt făcute pentru a fi respectate și că încălcarea lor ar trebui sancționată.

Există însă și școli unde regulile sunt respectate cu strictețe. La Școala Generală Alexandru Ștefulescu din Târgu Jiu, atât elevii cât și părinții respectau normele de protecție recomandate de autorități. Aceștia au fost surprinși purtând masca în mod corect, astfel încât să acopere nasul și gura.

Atât elevii, cât și profesorii trebuie să fie conștienți de riscurile la care se supun odată cu nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Articole similare

Back to top button