CulturaSliderUltima ora

Festival de Umor și Caricatură la Târgu-Jiu

În perioada 23-25 octombrie, va avea loc cea de-a 25-a ediție a Festivalului Național de Umor și Caricatură la Târgu-Jiu. Din cauza situației legate de pandemia de coronavirus, evenimentul se va desfășura online în acest an și fără componență internațională.

Anul acesta, numărul celor care au trimis la această ediție o creație literară umoristică și caricatură a trecut de 100, participând la secțiunile: concurs de volum, de epigrame, de parodie, de poezie umoristică, de proză scurtă și de caricatură/fotografie umoristică.

Juriul va începe evaluarea lucrărilor începând de astăzi. Ulterior, pe data de 25 octombrie, va avea loc premierea participanților.

Conform spuselor lui Ion Cepoi, managerul CJCPCT Gorj, se vor acorda premii materiale doar locurilor întâi, din pricina lipsei de finanțare cauzate de pandemie.

La Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj debutează numărul 28 al Revistei „Hazul”, fondată de Ion Cănăvoiu.

Vineri, 23 octombrie, „Salonul de caricatură” al Festivalului de Umor Ion Cănăvoiu se va vernisa în cadrul sălii „Florin Isuf”. Vizitatorii vor putea admira caricaturi realizate de mai mulți artiști, printre care :  Liviu Stănilă, Cristinel Vegerdea din Lugoj și Victor Mihai Eugen din Bacău

Catalogul ce cuprinde totalitatea caricaturilor trimise de participanți va putea fi vizionat online în cadrul paginii de socializare a CJCPCT Gorj.

 

Articole similare

Back to top button