PoliticaSliderUltima ora

USR are planuri mari

USR Gorj a ținut o conferință de presă pentru a oferi cetățenilor mai multe informații cu privire la noile proiecte ce vizează aducerea Gorjului pe harta județelor importante.

La conferință au participat Radu Miruță, candidat din partea USRPLUS la Camera Deputaților și Corneliu Răducan Morega, candidat din partea aceleiași formațiuni politice la Senat.

Sâmbătă a avut loc ședința în cadrul căreia a fost aprobat programul de guvernare al USR PLUS de către conducerile naționale ale celor două partide, program ce vizează soluționarea problemelor majore ale județului Gorj.

O propunere aprobată și inclusă în programul de guvernare este cea a președintelui Radu Miruță legată de zonele carbonifere aflate în tranziție.

Miruță consideră că o problemă majoră a județului Gorj este lipsa investitorilor. Propunerea sa constă în transformarea zonelor carbonifere aflate în tranziție în zone economice speciale, pentru o perioadă de 10 ani, cu scopul de a încuraja dezvoltarea de societăți comerciale cu activități economice diversificate.

Corneliu Răducan Morega consideră că lucrând după Planul Urbanistic General din 1996, dezvoltarea orașului este încetinită și dorește începerea consultării publicului.

În paralel, Guvernul își asumă ca în județul Gorj să fie urmărit calendarul finanțărilor europene pentru ca în cei 10 ani să fie dezvoltată infrastructura județului, astfel încât, după expirarea termenului de facilități, investitorii să rămână aici.

Mediul privat care va investi în aceste regiuni va beneficia, pe lângă facilitățile fiscale enumerate și de finanțare suplimentară prin fonduri europene.

 

Articole similare

Back to top button