PoliticaSliderUltima ora

Tensiuni în PSD Gorj

Situația PSD Gorj de acum 4 ani pare să se repete. În interiorul organizației județene există tensiuni legate de ierarhia candidaților la parlamentarele din iarnă. Dacă în 2016 s-a plecat la București cu o listă de candidați și s-a întors cu alta, de această data se pare că nici cei propuși nu știu de existența lor  în calculele pentru Parlamentare.

Pe surse, lista potențialilor parlamentari PSD este deschisă de Mihai Weber la Camera Deputaților și continuată cu Claudiu Manta, Scarlat Iriza și Andrei Maioreanu. Surpriza apare însă la Senat, unde actualul parlamentar, Florin Cârciumaru se află pe locul al doilea, după fostul prefect Cristinel Rujan.

Roata pare că se întoarce în cazul lui Cârciumaru. În 2016 fostul edil târgujian i-a luat locul lui Ion Călinoiu, după ce Liviu Dragnea a considerat că nu este potrivit pentru candidatură. Se pare că anul acesta Cârciumaru este cel nepotrivit, preferat fiind Cristinel Rujan. Actualul senator nu este deloc încântat de această substituire. Fiind contactat de echipa Gorj Tv, nu a dorit să ofere niciun punct de vedere și chiar ne-a închis telefonul în nas.

Am încercat să îl contactăm și pe președintele PSD Gorj, Mihai Weber, însă este prea ocupat cu validarea candidaturilor în Biroul Politic Național ca să poată oferi mai multe detalii. Claudiu Manta însă, ocupantul locului al doilea la Camera Deputaților , consideră că poziția sa pe listă se datorează celor 16 ani de membru al PSD și carierei universitare, declarând că „are ceva solid în spate care îl recomandă pentru această poziție”. Deși se află pe un loc eligibil, Manta își dorește totuși să se amâne alegerile cu câteva luni, poate chiar până la primăvară.

Scarlat Iriza, pe de altă parte, habar nu avea că a fost propus pe locul al treilea la Camera Deputaților. Acesta spune că nici nu s-a pronunțat numele lui în ședința de ieri și că doar a fost împuternicit președintele filialei gorjene să meargă la București, și chiar să „facă ordinea”. Iriza a confirmat că Weber și Manta se află pe locuri fruntașe și că Rujan a fost votat pe locul 1, însă declară că următoarele poziții sunt incerte.

Numele lui Iriza din partea PSD nu este o surpriză. De-a lungul timpului s-a plimbat pe la mai multe partide politice, însă în cele din urmă s-a întors la „prima iubire”. Până în 2015 actualul senator a fost membru PSD, apoi s-a alăturat celor de la UNPR timp de un an de zile. Câteva luni, vreo 6, a trecut și pe la PMP, până în iulie 2016. Mandatul de parlamentar l-a câștigat sub sigla ALDE, iar acum vrea încă 4 ani pe fotoliul de la Casa Poporului, cu susținerea social-democraților.

Lista finală va fi validată de către Biroul Politic Național astăzi la ora 17 și nu ar fi o surpriză schimbarea ierarhiei sau introducerea unor noi nume, dată fiind situația din 2016 când mai mulți potențiali candidați au fost refuzați fără drept de apel de către oreședintele formațiunii politice de la acea vreme, Liviu Dragnea.

 

Articole similare

Back to top button