ActualitateSliderUltima ora

Godinești în scenariul roșu

Ținând cont că valoarea indicelui de 3 cazuri la mia de locuitori a fost depășită pentru localitatea Godinești, fiind 3,02, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat, ieri 19 octombrie, Hotărârea Nr.34 prin care se dispun măsuri de interzicere a desfășurării și organizării activităților cu publicul în spațiile închise. Se impune de asemenea purtarea obligatorie a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

În cazul unităților de învățământ din localitate Godinești se impune suspendarea temporară a activităților didactice, desfășurarea cursurilor având loc exclusiv online.

Edilul comunei spune că deja a luat măsurile necesare pentru informarea cetățenilor și că toți elevii beneficiază de mijloacele de telecomunicație necesare desfășurării activităților didactice în online.

Astfel de măsuri au fost aprobate și pentru municipiul Craiova.

Luni, 19 octombrie, în județul Dolj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis să fie luate măsuri pentru localitățile Craiova și Cârcea, acolo unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitor. Astfel, devine obligatorie purtarea măștilor în toate spațiile publice deschise, sunt interzise activități în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și concerte, desfășurarea spectacolelor în aer liber, a festivalurilor sau a altor evenimente culturale.

Totodată, au fost închise restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri de noroc.

Aceleași măsuri au fost aprobate și în cazul municipiului București, unde rata îmbolnăvirilor a ajuns ieri la 3,19 la mia de locuitori.

Măsurile au intrat în vigoare începând de astăzi, 20 octombrie, și se vor aplica până în 2 noiembrie, ora 00.00 .

 

Articole similare

Back to top button