Fără categorieSliderSocialUltima ora

Scenariu Roșu și Galben în Gorj

Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj de astăzi, 16 octombrie, două unități de învățământ din Târgu-Jiu au intrat în Scenariu Roșu. Este vorba despre Școala Generală „Alexandru Ștefulescu” și Liceul cu Program Sportiv.

Anumite clase de la liceul Tehnic Mătăsari vor intra în scenariul galben, cel al învățării mixte.

De asemenea, din data de 15 octombrie, ținând cont de faptul că rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în localitățile Stănești și Alimpești este mai mare de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, autoritățile au dispus măsuri de interzicere a defășurării și organizării activităților cu publicul în spațiile închise.

În localitățile Căpreni, Tg-Cărbunești, Scoarța, Negomir, Ciuperceni, Godinești, Săcelu și Novaci (cu excepția Zonei Montane Rânca), rata de infectare depășește 1,5 cazuri, dar este mai mică sau egală cu 3 cazuri la 1.000 de locuitori . Autoritățile au decis în acest sens permiterea organizării și desfășurării activităților cu publicul, fără însă a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiilor și doar în intervalul orar 06:00-23:00.

În celelalte localități de pe raza județului Gorj, unde rata de infectare este mai mică sau egală cu 1,5 cazuri la mia de locuitori, autoritățile permit desfășurarea și organizarea activităților cu publicul, în intervalul orar 06:00-23:00, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiilor.

Articole similare

Back to top button