CulturaSliderUltima ora

Ziua Palatelor Copiilor în online

Ziua Națională a Palatelor și Cluburilor Copiilor este sărbătorită în fiecare an pe 10 octombrie. Evenimentul era marcat în toate localitățile prin spectacole și momente artistice susținute de cursanți, însă anul acesta criza generată de pandemia de coronavirus a anulat toate activitățile de acest gen. Copiii însă nu s-au dat bătuți. Au decis să facă totuși remarcată această zi prin mutarea evenimentului în spațiul virtual. Astfel, alături de cadrele didactice, au filmat activitățile culturale și le vor publica în online, de ziua instituției dragi lor.

La Palatul Copiilor din Târgu Jiu își desfășoară cursurile peste 2000 de copii înregistrați în acest an. Pandemia nu i-a oprit pe părinți să își înscrie copiii la activitățile extrașcolare. Conducerea instituției a luat toate măsurile necesare atât pentru siguranța elevilor, cât și a cadrelor didactice. Din păcate însă, pe holuri nu se mai aude zarva și bucuria celor mici, fiind nevoiți să respecte normele de protecție în vigoare.

Cursurile se desfășoară dinferit în acest an școlar. Dacă în trecut cadrele didactice făceau tot posibilul ca elevii să se simtă ca acasă, lăsându-le libertatea de exprimare, de această dată  profesorii sunt nevoiți să ridice bariere care îngrădesc într-o oarecare măsură activitățile extracurriculare. Și concursurile au fost anulate încă din luna mai printr-un Ordin de Ministru. Directorul adjunct al instituției, Ionuț Popescu, speră ca în acest an școlar concursurile să fie organizate, cursanții fiind pregătiți deja pentru participare.

La Palatul Copiilor din Târgu Jiu încă mai pot fi înscriși copii cu vârsta mai mare de 3 ani.

Articole similare

Back to top button