SliderSocialUltima ora

Cu frică de virus, dar făra mască

Cu toate că legea impune purtarea măștilor în locuri și transporturi publice precum piețele si troleele, cetățenii municipiului Târgu-Jiu ignoră cu desăvârșire purtarea acestora. Unii cetățeni, deși se tem de virus, nu respectă regulile impuse de autorități. Mulți oameni susțin că au mască, dar în geantă, și găsesc scuze pentru nerespectarea normelor de siguranță împotriva virusului Covid-19.

De asemenea, știrile si anunțurile cu amenzile date pentru nepurtarea maștii se pare că nu ajung la urechile locuitorilor.

Deși vânzătorii ar trebui sa fie primii care respectă normele de siguranță împotriva răspândirii virusului, prin protejarea produselor aflate la vânzare în piețe, aceștia ignoră cu desăvârșire sfaturile autorităților

La întrebarea de ce nu poartă mască, unii cetățeni se simt ofensați și trași la răspundere, pe când alții aleg să își scoată și să își pună măștile.

 Mulți au înțeles că trebuie să poarte masca doar in spații închise, în rest ținând-o în buzunare sau genți.

Se știe că purtarea măștii este incomodă, însă nici posibilitatea unei infectări nu pare o idee bună. Din mijloacele de transport în comun urcă si coboară oameni fără mască sau  și-o poziționează corespunzător doar atunci când observă camerele de filmat.

Locuitorii municipiului Târgu-Jiu sunt speriați de coronavirus, dar superficiali sau neatenți la normele de siguranță.

Articole similare

Back to top button