Amendați de Garda de Mediu

Poluarea este o problemă gravă pe care umanitatea încearcă să o combată zi de zi. Deșeurile aruncate la voia întâmplării au rămas în continuare un obicei pentru mulți oameni certați cu bunul simț. Instituțiile abilitate în protecția mediului fac demersuri pentru a igieniza spațiile și mai ales pentru a depista persoanele de rea-credință care consideră că natura este coșul lor de gunoi.

Garda de Mediu Gorj a identificat mai multe persoane care au aruncat deșeuri în locuri interzise, din mai multe localități gorjene.

Verificările efectuate pe raza localității Urdari, de către comisari ai Gărzii de Mediu Gorj, au condus la identificarea unor noi depozitări  necontrolate de deșeuri. Fapta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15 000 lei.

În urma unor cercetări amănunțite a fost identificată și o persoană care a abandonat deșeuri pe teritoriul localității Bălești. Pentru fapta săvârșită, persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 3 000 lei și obligată să salubrizeze terenul.

Un alt control al activităților miniere din zona Motru, efectuat de comisarii Gărzii de Mediu Gorj, a condus la identificarea unei societăți care desfășura activitate de extracția cărbunelui în Valea Porcașa, fără avizele de mediu necesare. Și în acest caz societatea în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 30 000 lei și obligată să-și oprească activitatea până la întrarea în legalitate.

Controalele ofițerilor vor continua și în perioada următoare, în încercarea de a combate poluarea și a dezvăța cetățenii de obiceiul depozitării necontrolate a deșeurilor.