ActualitateSliderUltima ora

Noi focare de Pestă Porcină

În județul Gorj au izbucnit noi focare de Pestă Pornică Africană. De la debutul primului caz, din 2017 și până în prezent au fost identificate 74 de focare, Gorjul fiind al doilea județ după Satu Mare, conform datelor transmise de ANSVSA. Din cele 74, mai sunt active 34, 16 dintre acestea fiind identificate în cursul anului 2020.

Cele mai recente focare de Pestă au izbucnit în localitățile Padeș, Crușeț, Stejari, Roșia de Amaradia, Tismana, Stănești și Scoarța, cel din urmă fiind ultimul apărut.

Încă 4 fonduri de vânătoare au fost identificate cu PPA, în total fiind afectate 22. Cazuri de Pestă au apărut pe toate fondurile de vânătoare din 2017 și până în prezent, 47 fiind depistate la mistreți găsiți morți, iar 48 la cei vânați.

În localitățile afectate s-au impus măsurile uzuale, cu excepția filtrelor rutiere care s-au dovedit a fi ineficiente. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj recomandă crescătorilor respectarea normelor de biosecuritate, mai ales în ceea ce privește echipamentul folosit la intrarea în exploatație și alimentația suinelor.

De asemnea, crescătorii sunt obligați să anunțe medicul veterinar imediat ce observă că starea de sănătate a animalului este deteriorată.

 

Articole similare

Back to top button