ActualitateSliderUltima ora

Mai puține cazuri Covid în Gorj

Raportarea de astăzi a Direcției de Sănătate Publică Gorj prezintă doar 16 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Astfel, situația la nivel județean pare să se îmbunătățească. Pe de altă parte, cele 16 cazuri sunt confirmate dintr-un număr de 94 de teste efectuate în ultimele 24 de ore. În acest caz, 17% dintre testele efectuate în Gorj de ieri până astăzi sunt pozitive.

De la debutul pandemiei, 2069 de persoane au fost confirmate Covid-19 în Gorj, dintr-un total de 12 733 de teste. 1824 de persoane au fost declarate vindecate și externate, și din păcate, Gorjul a atins duminică 100 de decese.

Cel de-al 101-lea deces a fost raportat astăzi. O octogenară care prezenta și alte afecțiuni, a murit în urma infecției cu virusul Sars-Cov-2. Femeia avea accident vascular cerebral ischemic și hemiplagie stângă.

La nivel național, a fost de asemenea înregistrată o scădere a cazurilor raportate zilnic, fiind declarate 1591 de teste pozitive în ultimele 24 de ore. Deși par mai puține cazuri decât recordul de săptămâna trecută, au fost efectuate 6.537 de teste, însemnând că aproape un sfert dintre acestea sunt pozitive.

Numărul total al deceselor pe teritoriul României a depășit 5000. La Terapie Intensivă se află internați 592 de pacienți.

 

Articole similare

Back to top button