PoliticaSliderUltima ora

Consiliu Local fără PMP

Datele oficiale prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă, în baza procesului verbal al Circumscripției Electorale Târgu Jiu, prezintă un Consiliu Local al municipiului fără Partidul Mișcarea Populară.

Numărătoarea paralelă a organizației politice a arătat că PMP a trecut totuși pragul electoral, însă se pare că filiala gorjeană s-a bucurat prea repede. Liderul PMP Gorj, Nicolae Davițoiu, reclamă o lipsă de seriozitate a Biroului Electoral Județean, întrucât la prima numărătoare a voturilor, rezultatul ar fi fost altul.

Organizația municipală ar putea contesta în Instanță decizia BEJ dacă vor constata o discrepanță între procesele verbale și o lipsă de transparență în numărătoarea buletinelor de vot. Davițoiu spune că tocmai numărătoarea din secțiile de votare ar fi greșită, fiind o înțelegere tacită între anumite formațiuni politice ca mai multe voturi să fie trecute în dreptul altor partide.

În urma rezultatelor oficiale transmise, PNL va avea 10 consilieri, PSD 7, iar ProRomânia și Partidul Verde câte două mandate fiecare.

Articole similare

Back to top button