ActualitatePoliticaSlider

Mandat reconfirmat la Târgu Jiu

Actualul edil, Marcel Romanescu, a fost reconfirmat pentru un nou mandat la Primăria Municipiului Târgu Jiu. Candidatul PNL a obținut aproape jumătate dintre voturile alegătorilor prezenți la urne, la o diferență considerabilă față de principalul său contracandidat, Ciprian Florescu. Social – democratul nu a atins nici măcar pragul de 30% din voturile electoratului, în ciuda speranțelor mari pe care le avea formațiunea politică.

De asemenea, Consiliul Local va avea o nouă componență. PNL a obținut și aici majoritate, următorii clasați fiind PSD, Pro România și Partidul Verde. Romanescu speră la formarea unei alianțe, inclusiv cu partidul condus de Adrian Tudor, care să îi sprijine proiectele de viitor, excluzând însă posibilitatea unei înțelegeri cu PSD.

Având avantajul unei majorități în Consiliul Local, Romanescu își dorește doi viceprimari PNL, considerând că deși este greu de atins acest obiectiv, în politică nimic nu este imposibil.

În ciuda eșecului liberalilor la Președinția Consiliului Județean, edilul reales consideră că situația mandatului precedent nu se va mai repeta. Anterior, Romanescu s-a plâns că nu are sprijinul Consiliului Județean pentru finanțarea proiectelor sale, însă acum crede că actuala guvernare PNL îl va ajuta, iar Cosmin Popescu va trata în mod egal toți reprezentanții autorităților publice locale din județul Gorj.

Articole similare

Back to top button