ActualitatePoliticaSlider

Mai multe localități și-au schimbat edilii

În urma alegerilor locale desfășurate duminică, mai multe comune gorjene și-au schimbat conducerea. PNL a pierdut mai multe localități, printre care și municipiul Motru, primăria fiind câștigată de social-democratul Cosmin Morega cu 2795 de voturi dintr-un total de 7694 alegători prezenți la urne.

Cu un procent de peste 90% a fost reconfirmat în fotoliul de edil al comunei Runcu candidatul PSD, Adi Câmpeanu. Reconfirmați în funcție au mai fost și primarii PSD ai comunelor Negomir, Drăguțești, Stejari, Peștișani, Lelești, Scoarța, Baia de Fier  și Bălănești.

PNL a pierdut primăriile Padeș, Stănești, Ciuperceni, Bolboși, Prigoria și Tismana, în favoarea candidaților social-democrați, însă a câștigat încrederea cetățenilor din Turceni, Rovinari, Albeni, Arcani, Roșia de Amaradia, Drăgotești și Țânțăreni.

Surpriza a venit din partea ProRomânia care a câștigat primăria Dănești. Mădălin Paliță a l-a învins pe liberalul Emilian Rusu și va conduce comuna timp de 4 ani.

Tot din partea ProRomânia a candidat și Ion Ciocea care a fost reconfirmat în funcție, însă cu mai puține procente decât la scrutinul anterior. Edilul a obținut 1042 de voturi, cu doar 417 mai multe decât condidatul clasat pe locul al doilea, social-democratul Gheorghe Stoenescu. La alegerile precedente, Ciocea a câștigat Bustuchinul cu aproape 90% .

La Stoina noul șef al comunei vine din partea PMP, în persoana lui Laurențiu Anghel, care a câștigat fotoliul primăriei cu doar 32 de voturi în plus față de Ioana Bușe, de la PSD.

În orașul Bumbești Jiu, Bobaru Constantin își prelungește mandatul cu încă 4 ani, având încrederea a peste 63% dintre votanții orașului.

Robert Filip a obținut la Rovinari cu 2334 voturi mai mult decât principalul său contracandidat, Laurențiu Chivu de la Pro România. Cu aproape 65% a câștigat alegerile și Cristina Cilibiu la Turceni, trecută de curând la PNL după ce inițial își anunțase candidatura din partea PSD.

Peste 65% voturi a avut și Dănuț Birău la Târgu Cărbunești, continuând să conducă Primăria orașului încă 4 ani.  Nici Dumitru Leuștean nu a plecat de la Primăria Novaciului. Liberalul ar fi putut câștiga alegerile și dacă s-ar fi organizat în două tururi, cu peste 55%.

Alternativa pentru Demnitate Națională a câștigat încrederea cetățenilor orașului Țicleni, însă nu îndeajuns, întrucât primăria a fost câștigată tot de social-democratul Radu Constantin cu 843 de voturi peste contracandidatul ADN.

Rezultatele voturilor de pe raza întregului județ vor fi comunicate de către Biroul Electoral Județean după centralizarea tuturor proceselor verbale.

 

Articole similare

Back to top button