ActualitatePoliticaSlider

Alegeri desfășurate în siguranță

Alegerile locale din 27 septembrie s-au desfășurat în condiții de siguranță atât în contextul pandemiei Covid-19, cât și în ceea ce privește corectitudinea procesului electoral. În cele 331 de secții de pe raza județului Gorj s-au luat măsuri de igienă menite să combată creșterea cazurilor de infectare cu virusul Sars-Cov-2, cetățenii respectând regulile impuse de autorități. Pe toată durata votului s-a evitat contactul între persoane, cetățenii purtând mască și dezinfectându-și mâinile atât la intrarea cât și la ieșirea din secția de votare.

În ceea ce privește buna desfășurare a alegerilor locale, mai multe structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizate în teren pentru asigurarea ordinei și siguranței publice. Inclusiv pe drumurile publice au fost organizate filtre ale polițiștilor rutieri pentru prevenirea faptelor antisociale.

La nivel județean au fost înregistrare 23 de sesizări, 14 dintre acestea constituind contravenții, iar în 8 cazuri s-au întocmit dosare penale pentru infracțiuni electorale.

În Mătăsari, la două secții de votare, au fost introduse mai multe buletine de vot pentru alegerea primarului localității. Polițiștii s-au autosesizat cu privire la 10 persoane care ar fi introdus în urnă câte două buletine de vot pentru funcția de primar, doar unul având ștampila de control. Într-una dintre secții, 8 persoane au săvârșit fapta până când un alt participant la alegeri a observat neregulile buletinelor de vot.

Toți cei implicați sunt acum subiecții unui dosar penal deschis pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot.

În rest, pe raza județului Gorj procesul electoral s-a desfășurat în condiții normale, nefiind semnalate probleme deosebite.

Articole similare

Back to top button