ActualitateSlider

Școala Primară Boroșteni a fost inaugurată

La câteva zile după începerea noului an școlar, Școala Primară Boroșteni din comuna Peștișani a fost inaugurată, primindu-și elevii în condiții moderne și de siguranță în contextul actualei situații epidemiologice. Lucrările de modernizare au început încă din anul 2017, însă în urma unor probleme cu societatea contractată, termenul limită a fost depășit, școala deschizându-și porțile abia anul acesta.

1,6 milioane de lei au fost alocate pentru modernizarea instituției de învățământ din satul Boroșteni unde în prezent învață 58 de copii. Fondurile au fost accesate prin Programul Național de Dezvoltare Locală și au fost direcționate către renovarea și extinderea clădirii prin construirea mai multor încăperi printre care și  6 băi moderne, indispensabile unei unități școlare, mai ales în condițiile în care  igiena este cea mai importantă în zilele noastre.

Elevii din două sate ale comunei Peștișani învață acum după scenariul verde, respectând toate recomandările autorităților privind distanțarea socială și măsurile de siguranță. În școală au fost amenajate intrări și ieșiri separate, au fost montate dispensere cu dezinfectant, iar Primăria localității a pus la dispoziție elevilor atât măști cât și mănuși de protecție pentru sporirea siguranței și combaterea răspândirii noului coronavirus.

În situația în care Școala Primară Boroșteni va intra în scenariul roșu, cel al învățării online, administrația publică a comunei spune că așteaptă aprobarea Ghidului pentru achiziționarea sistemelor tehnice necesare elevilor pentru desfășurarea activităților de acasă. Comuna Peștișani dispune inclusiv de internet wireless în mai multe puncte de interes din toate satele componente, însă administrația speră ca măsurile de siguranță adoptate în Comitetul Local pentru Situații de Urgență să fie suficiente pentru a nu ajunge în situația închiderii școlilor.

Articole similare

Back to top button