Ultima ora

Percheziții în Gorj și Dolj. Cinci persoane exploatau sexual mai multe tinere. Printre ele, două minore

Mascații au descins, în această dimineață, la o grupare bănuită de trafic de persoane. Perchezițiile au avut loc în patru localități din Gorj și Dolj.

Perchezițiile au fost efectuate în Târgu Jiu, Bumbești – Jiu și Runcu din județul Gorj, precum și în Răcari, județul Dolj și vizează destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de persoane (minore și majore), proxenetism și spălare a banilor, urmând a fi puse în executare trei mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, începând cu vara anului 2015 până în luna noiembrie a anului 2016, membrii grupării ar fi recrutat și transportat în Italia, în mod repetat, în scopul exploatării sexuale a acestora, două minore, de 15 și 16 ani.

Cele două minore ar fi fost îndrumate, călăuzite și transportate de cei în cauză, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu acte false (act de identitate, procură notarială pentru însoțitor).

De asemenea, membrii grupării sunt bănuiți că ar fi înlesnit practicarea prostituției de către 4 tinere, cu vârste cuprinse între 19 și 26 ani.

Din activitatea infracțională, aceștia ar fi obținut bani și bunuri mobile, pe care le-ar fi schimbat și transferat, pentru a ascunde natura provenienței sau a proprietății acestora.

Persoanele vizate urmează a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Articole similare

Back to top button