SliderSport

Pandurii retrogradează

Pandurii a pierdut în fața celor de la Botoșani și a retrogradat în liga a II-a. Meciul s-a terminat cu scorul de 2-1 pentru Botoșani, toate golurile fiind înscrise spre final.

Pandurii Târgu Jiu a promovat în Liga 1 în iunie 2005. După un prim sezon în care echipa a avut la cârmă trei antrenori, Pandurii a retrogradat.  A revenit în scurt timp în Liga 1, gorjenii beneficiind de nelicenţierea Sportului Studenţesc. Au urmat trei sezoane în care echipa s-a zbătut în subsolul clasamentului, după care la finalul sezonului 2009-2010 s-a retrogradat, din nou. Şi tot din nou, gorjenii au făcut rost de loc în Liga 1. Au mutat Internaţional Curtea de Argeş la  Tg-Jiu cu tot cu antrenori şi jucători. De aici a urmat ascensiunea.

La finalul anului sezonului 2012-2013, târgujienii au terminat pe locul 2 în Liga 1, însă cu un buget de aproape 11 milioane de euro. A urmat o toamnă a anului 2013 fantastică, o toamnă europeană cu participare în grupele Europa League, acolo unde au jucat cu Dnepr, Fiorentina dar şi Pacos Fereiria. De notat eliminarea lui Hapoel Tel Aviv sau Sporting Braga.  Au urmat alte sezoane în care gorjenii nu au rupt gura târgului, dar nu au avut nici emoţii mari pentru salvare. La finalul anului 2015-2016, oltenii au terminat pe locul 3, iar acum s-a ajuns pe locul doi din coadă.

Cine se face vinovat de soarta sportului din Gorj? Odată aproape singura carte de vizită a orașului peste hotare, acum istorie. Echipele de handbal și baschet au dispărut odată cu stoparea finanțării de la compania energetică din Gorj, însă fotbalul a reușit să mai reziste puțin. Cu Marin Condescu la cârmă, Pandurii au reușit să retrogradeze din nou. Pe lângă deciziile luate de Condescu, cel care tăia și spânzura la echipa de fotbal, imixtiunea politicului a lăsat urme adânci. Ion Călinoiu, fostul președinte al Consiliului Județean, devenise până anul trecut un veritabil șef la club, el având ultimul cuvânt în demiterea antrenorilor, vinderea jucătorilor ori transferarea altora.

Marin Condescu a fost lăsat la cârma echipei de Florin Cârciumaru și Aurel Popescu. Atunci când a intrat apă în barcă, cei doi s-au dat la o parte și i-au dat mână liberă lui Condescu, ignorând faptul că acesta a fost trimis în judecată pentru devalizarea echipei de fotbal. În ciuda declarațiilor optimiste, clubul are șanse minime de salvare întrucât, în liga secundă, nu va avea drepturi de televizare, iar datoriile depășesc șase milioane de euro.

Articole similare

Back to top button